click here

Penyakit masyarakat kita..












11/08/2010



sudah tentu kita mengharapkan sesutu penyelesaian dri masalah yg melanda masyarakat kita(buang bayi,jenayah tinggi korupsi dan mcm2 lagi)
dan cara terbaik ialah dgn mendidik masyarakat kita terlebih dahulu..
tetapi sebelum itu, dgn nilai apa kita ingin mendidik masyarakat kita..??
adakah dgn kekayaan dan kejayaan seseorang itu serta pmbangunan negara menjdi kayu ukur utk mendidik masyarakat kita..??

klu kekayaan sbagai kayu ukur, akhirnya gejala sebegini akan dianggap sbgai penyakit kurap @ bisul yg buruk hodoh dan hanya perlu disinggkirkan apabila die mula berdarah dan bernanah mengelilingi badan..

dan cara yg terbaik sudah tentu dgn berlandaskan Alquran dan Sunnah tanpa memikirkan faktor material..

------------------------------------------------------------------------------------






**inilah akibatnya apabila akal manusia mengalahkan naluri diri masing2-masing...
anak dibuang-buang..
* gua lihat kucing-kucing p0n pandai jaga anak diorng masing-masing..walaup0n kucing tiada otak, tapi diorang ade intuisi sebagai seorang ibu kepada anak..
*issh!! rse macm manusia pulak yg binatang dan kucing pulak yg manusia..

8 comments:

Bit Zamri said...

banner itu.....nampak real la hingus tuh! geli..hahahha

pelik kan,makin org buat kempen,makin banyak org buang bayi..huhuh~
apa nak jadi... =(

Nur Areefah said...

tu la kann..
pendidikan itu penting..dalam situation ni, parent memainkan peranan penting utk mendidik.tapi kalau apa yang berlaku,mmg takleh nak salahkan parent sepenuhnya

arkzamdarkdeng said...

emm..
btul Nur Areefah..mendidik anak memang tugas berat utk mk bapak kiter..dan kiter x boleh salah100% pd diorang..

rsenya pemimpin kena start pikirkan cara laksanakan hukum hudud yg memang hukum alquran dan hukuman dri-NYA..
..

afiq ganu said...

malaysia malaysia....trox betol....

Arkzamdarkdeng said...

afiq ganu>> bukan malaysia je tpi satu dunia islam yg kiter risaukan....benda nie skrang sudah menjadi barah kpd orng islam..

IntanBerlian said...

kucing pon tahu sayangkan anak!

mifh @ Hadi said...

setahu saya kalau ikut undang2 islam (hudud) mungkin pesalah buang bayi dihukum bunuh di khalayak ramai..

arkzamdarkdeng said...

intan berlian>> emm..btul2..walp0n kucing x berakal, tpi still sayang anak2 die..


Mifh @ hadi>> si pembuang bayi memang sesuai benar dihukum..

Post a Comment

Histat