click here

kecederaan groin muscle

sejak kebelakangan nie aku makin malas lak nk update blog..
dah mcm bukan jadi trend aku dah sekarang..
mna x nye..sekarang aku dah de hobi baru yg lebih tegar sejak 1 bulan yg lepas...
di sebbkan hobi bru nie lah, hidup aku makin terabur...ditambah sakit groin tahap kedua aku x sembuh-sembuh lagi...memng jadi doraemon lah perut aku sem nie...hoho

thankz to


menjadi lagendary football player...bertopi sememngnya trendmark aku

mcm haram men game ini..
aku klu dah start maen..
bukan 1-2 game je..
boleh sampai 10 game
aduhai...barai2 ..
rse kena start uninstall blik bende nie..
------------------------------------------------------------
citer sikit psl groin..
penyakit groin nie memng terkenal dikalagn player2 bola...
dan aku disahkan kena groin 1 bulan lebih yg lepas dan sampai skrang x baik2 lagi..
aduhai..lari xleh..nk kangkang besar2 pon xbole...
dan sem nie sem aku pling malang sbb aku just dpt maen 1 match je utk KAISER FC ..
memng fuh! geram aku...sory ye kawan2 KAISER FC..
kali nie team kita xde luck..aku dpt merasakn team kita thun depan lagi kaw2 hebat...yes aku yakin..


aku sebenarnya nk citer psl groin nie...
ok check this out..


Apa itu Pulled GROIN Musle?


- pulled groin musle nie merujuk kpd nombor bilgn musle dan tendon injury
dlm groin area
- groin area nie ialah area bada yg sambung TORSO to Upper Thigh


-tpt yg slalu injured dlm part groin ni ialah ADDUCTOR LONGUS MUSCLE( long triangular shaped muscle di part dlm peha)





- muscle nie mula pada pubis bone dan sambung dgn femur










- dgn ciptaan tuhan inilah, kaki kita boleh gerak side to side atau mcm jalan ketam..





- injury groin musle nie terjadi bile muscle tdi ter-over stretched sbb quick accelerations atau tgh jalan/ berlari tiba-tiba tukar direction lak..





- kelebihan aku ialah turning bola dgn laju..teknik nie meng favourite aku bile bola kat kaki sbb dgn teknik nie aku berjaya lepas byk giler pertahanan...
sapa yg power maen futsal taw lak agak2 turning bola mcm mne kan..

so time aku turning bola( wktu tue aku wat light training kat court futsal dan court mse tue basah lepas hujan)
tiba aku hilang imbgan sbb aku turning kat bagian lopak air(x prasaan ade lopak)..
dan aku jatuh...time aku jatuh tue...
semua symptom kt gambar atas aku rse...
time tue aku ingat kaki aku patah..
sbb serius bunyi cracking tue kuat...
aku x leh grak bngun
suro mmber aku papah keluar...fuh gua cakap sama lu...derita giler...
tido time tue xleh tegak..dan xleh senget kaki..
dak2 tgk aku berjalan mcm biasa
diorang x taw tiap malm romate aku asyik tutup telinga dgr aku mengerang kesakitan
check doctor kat U aku..
die suro further medical check out kt hospital batu gajah..
check kt sana lak2
biasa la hospital kerajaan kan
dgn harapan nk minta Mc, tpi Dr tue xbagi
dgn sambil lewa doctor tue cakap..
" nie muscle saja...xlama lagi baik la."
CHIT POooooDAH!..

tue aku pergi rse sebulan yg lepas sampai sekarang x sembuh lagi...
dan tahun nie gak team Futsal aku p0n terbarai..
aku yakin tuhan bgi rahmat sebegini ada maknanya...
aku yakin pd tuhan
aku yakin..
sob sob(sedih )

-dri kenyataan mr.google..mugkin sakit groin aku nie tahap kedua..dan pling min nk baek 4 minggu..
nampaknya naseb aku samalah dgn lampard( 1/2 of the season x dpt maen sbb groin injury)
WAAaaaaaa

----------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Anonymous said...

study utp lg ke bro?

MuazamKhalid_arkzamdarkdeng said...

dah lama dah abes

Post a Comment

Histat