click here

family day "SRM GeGAR!!"

masih belum trlmbat lagi utk gua update kegiatan Srm Gegar minggu lepas..
walaup0n gua sememngnya ahli pemalas yg tegar "Srm Gegar!" dibawah badan sekretariat Rakan Muda UTP nie,
tapi alhamdullilah gua dan department gua telah brjaya mnjayakan aktiviti yg berwibawa dan mencabar minda utk komiti SRM Gegar iaitu aktiviti "Family DAy SRM GEGAR! 2010" brtempat di KEM CINTA Alam KALIMAT" sg Siput Perak..
dan tarikh yg gua pilih ialah 7 dan 8 August 2010...

-------------------------------------------------------------
setelah diberi taklimat oleh head gua, maka bersiap sedialah bertolak ke destinasi...
kami bertolak tepat jam kul 8.30 pagi dan sampai ke tempat kejadian tepat pada pukul 11.49 pagi..



"eh mane akunye teddy bear nie,xkan trtinggal kot?!"
-head gua yg sempoi dn stylo-



Kem Cinta alam kelimat.."indah dri segi nama......

mcm biasa, bab2 accomodation nie memng gua pakar, so dgn bertauliahnya,gua mmbahagikan kanak-kanak Srm gegar mengikut kediaman masing2..


"eh..apahal tpt tido kiter mcm reban ayam je nie??"



"alamak, ade kamera la..ngeeee"

aktiviti pertama mmbahagikan kumpulan dan terus disambung aktiviti iaitu
" blajar kompas"..
ilmu yg sgt berguna skali
mula2 kena seting arah North
pastu pusingkan tanda putih kearah yg kiter nak
then adjust jarum penunjuk masuk rumah merah..


"mne arah kedudukan awek aku nie??"

aktiviti seterusnya ialah persediaan utk malam kebudayaan..ala mcm biasa la family day
mesti ade persembahan dri komiti..dan team gua disuro mmbuat prsembahan dikir barat....sambil tue gua luang mse sekejap dgn bermain bola di padang..


"fuuuyoo..spe nme budak pakai topi tue?..hensem la.."
bisik seorang perempuan cun yg tgh melihat aksi gua mengelecek




"ewa buleeee..ewabule.."
-malam kebudayaan-

pada lewat malam, geng-geng SRM GEGAR menyertai aktiviit night walking yg kemudian secara tiba-tiba ditukar nama blind walk..geng-geng SRM GEGAR ditingglkan sorang2 smbil mendgr suara2 hutan
tapi amat menyedihkan kerana jarak aktiviti ini sgt dkt sehingga diorang yg dtingglkan sorang2 nie bole dgr suara mmber yg belum dilepaskan ketawa berdekah-dekah..


aktiviti keesokan harinya ialah aktiviti water confident.. geng-geng SRM GEGAR diajar utk tidak takut kepada air,hanya takut kpd allah..betul tue..
tpi malangnya air kali ini sesangat la cetek dan rse mcm mandi kt tangki air kt rumah je..



"hilagkan takut korang dgn mengambil gambar"



"hobi aku ialah tutup mata time bergambar"
bisik seorng gadis SRM Gegar



"makan smbil bergambar memng part paling gua suka"


"atoi..atoii..sakit badan..sakit!! "
aktiviti sambilan..men-burger -member..


dan akhirnya tamat la sudah Family day yg sgt sekejap dan hampir hampeh brbanding dgn bayaran yg dikenakan....gua agak terkilan la dgn owner kem nie..
janji mcm lebat tpi aktiviti hampeh..
penat gua ulang alik kt tmpt nie nk deal dgn owner nie..
last-last hampeh je yg dapt..
--~~**gua dgn ini mewakilkan department gua ingin memohon maaf kpd komiti SRM GEGAR UTP 2010 keatas kekurangn yg x dpt dielakkan..~~



komiti SRM GEGAR 2010
~~sptutnya ade 110 komiti tetapi yg available dtg just 65 orang je..hampeh lagi..~~

5 comments:

afiq ganu said...

dendang yang hebat....*clap*clap*clap*

arkzamdarkdeng said...

afiq ganu>>alahai ganu...

Tomato Gurl's Life said...

rindu time blaja dulu..tapi part gi trip je..hehe

Anonymous said...

weyhh dendang..
lu kalau ade no makwe2 srm gegar,jangan la makan sorang beb...
passing2 la gua ni haa..

-org RTM-

arkzamdarkdeng said...

orang rtm>>> hahah..,pyol-pyol..
komputer aku memang pgkaln data utk semua awek-awek srm..klu nk amek la..haha

Post a Comment

Histat