click here

Senapang kayu Paling Lagend time zaman budak!

walaupon gua tidak tinggal dlm suasana kampung...tpi sikit sebanyk zaman gua kecik-kecik, gua dpt juga merasai permainan dak kampung dulu2 hasil kreativiti abg gua.....
permainan nie memang bahaya tpi seronok gua ckp lu..
seronok die mcm kita biler bwk keta pening mencari-cari parking kt V3E last-last parking kt tepi tempat sampah lalu terus kena saman dgn mak guard yg slalu berpacaran kt v5 time-time nk dekat pukul 12 tgh mlm...(amboi panjang betul ayat gua..semmmput baca )...




dulu time cuti sekolah, abag gua akan mencari aktiviti utk bermain bersama...
so kebetulan dulu umah belakang gua memang byk kayu-kayan yg x diguna lagi..
so timbul idea nk buat senapang lagend nie...




pilihan kayu mestilah menepati citarasa gua dan abg gua..
klu tebal memang sah2 kena reject...mne larat nk gergaji wooo
reput berintikan semut memng ditolak ketepi tanpa memikirkan perasaaan..
lebar dan kukuh memng menepati jiwa raga gua yg muda bergetah..




haa..meja nie memang rare dan xde dijual dimne-mne p0n...
meja nie bapa gua dan abg gua bikin sendiri dri kayu berlebihan blakang umah
gua cakap sama lu...meja nie p0n lagend wooo
established in jalan merdeka since 1998( time gua darjah 2)

ok...barang2 lain utk menghasilkan senapang lagend ialah gergaji, tukul , parang, sarung tgn ,kertas pasir, getah lastik, getah oren biasa..dan air sejuk 1 botol...



mcm biasa, biler nk create something, we must come out with the design first...
haa.. part nie gua memang lemah..
disebbkan gua noob giler psl senapang lagend nie, gua serahkn kerja design ala-ala kindergarten nie kt abag gua...
gua akan design yg payah-payah mcm men-design Malaysia tourism facebook fanpage smpai 1.8 million



abag gua memang kaki gergaji...

kali nie gua umpama bos..
x maen la buat kerja ringan-ringan nie.....
so gua buat kerja susah-susah mcm amek air sejuk dlm peti ais..
ape? tue kerja senang?!
wak lu senang!
gua kena gangguan physical dan mental...
byangkan berapa kali gua kena mngangkat kaki gua semata2 utk berjalan kearah dapur
sambil telinga menusuk pekikan abg gua " NK AIR SEJUK!!!"..




finishing part oleh abag gua

parang memang byk membantu dri segi finishing part..
sejak waktu tue gua bru dapt tahu teknik-teknik siang ikan boleh juga dipraktikan pada kayu...




ha....ni cara-cara how to assemble the partial differential equation...
perah la otak korang sampai jadi final value mcm gambar rajah diatas...

lagi satu, senapang nie akan mnjadi violent tahap gaban biler menggunakan batu kecik sebgai peluru..
dan nie yg dipraktikan abag gua...



haa..biler dah siap...gi la berposing maut..
jadi ala-ala james bondot!
gua memang style dgn pedang harimau keramat gua...
abg gua memang macho dgn senapang Ak 47 atau dlm Counter strike tekan "B 4 1 "..




dan gua lah terrorist yg menjadi mangsa
serangan batu yg seringkali membuatkan gua terkeluar perkataan " adoiii! Sakitla BODOHH!!"
akhirnya pedang harimau keramat gua menjadi hiasan ditangn saje..





----------------------------------------------------------------------------


lme gak gua x update...
gua buzy la bader!!
alhamdullilah event gua dah selesai
thankz to KAKAK Hot tukang amek Gambar maskulin gua...
Thankz to All SIFERs UTP yg menyokong dri belakang tembok bawah undercroft..
tanpa korang event TIEC 2011 tidak akan berjaya walaup0n hari tue flow of event memng SOTOi nk mmpus...


dan gua hari nie bru abes tournament Futsal league UTP 2011...
terima kasih kpd organizer dan management utp futsal league kerana mencengkam duit ketiak gua...
laen kali mcm nie, gua x kan msuk lagi..
terima kasih ye..


16 comments:

~eliana~ said...

hahaha..ye, benar..anda sgt maskulin..!!

Arkzamdarkdeng said...

~eliana~>> terima kasih kakak HOT...anda untung kerana memiliki gambar-gambar maskulin gua...gi print gambar tue pastu letak bawah bantal ye...wakakaka

Zinedine Zaiddin said...

Pedang keramat jadi hiasan di tangan...HAHAHAHHAA

Anonymous said...

sotoi tu pe dang?

Arkzamdarkdeng said...

Zinedine Zaiddin>> pedang keramat mmbawa berkat...

Anonymous>> sotoi tu mcm orang yg tgh tengok kucing depan matanya berak cangkung..ha..tue la sotoi!

ali dudin said...

terbaik dendang!

Arkzamdarkdeng said...

ali dudin>> THANKZ BRO!

Anonymous said...

best2x dik...menanti entri2 baru ~ IKB

Arkzamdarkdeng said...

IKB>> terima kasih ye mmbaca blog saya...truskan usaha IKB..promote la adik abang kakak sedara semua skali...hehehe

alia azmi said...

kcian nye d buli abg .. hahakk .. kecik2 main lastik je.. tak kretif nk buat snapang =P

Arkzamdarkdeng said...

alia azmi >> haha...kata adik..memang jadi tpt melepaskan nafsu buli la...
abag gua memang kreatif se-kreatif Albert Einstein

adek.senyum said...

kartun tu lukis sendiri ya ?

Arkzamdarkdeng said...

adek.senyum >> haah....and story memng original dari saya...Tq membaca blog saya ye...

Ayie Network said...

perghh siap potong pakai gergaji ek.. aku dulu amik je kayu pe2.. asalkan boleh tembak orang tu

Arkzamdarkdeng said...

Ayie Network >> dulu kecik2 bercita-cita nk jadi askar bertauliah wahtaniah..so kena design yg mcm senapang betul bru dpt masuk jadi askar..tu abg gua kata la.....gua ikut je..haha

Shahida said...

terjumpa blog ni time google gambar kartun jual satey...last2 melekat terus sbb syok sgt..ini antara story yg best..terbahak2 sampai berkahak!

Post a Comment

Histat