click here

DiARi SEMESTER JULY 2010..(part 1 )




Post kali ini, gua ingin selitkan segala diari2 kehidupan gua selama mengharungi sem JULY 2010.
segala kisah tersirat dan tersurat gua kumpul dan jadikan satu cerita.....
tiap2 lukisan mmbawa 1001 kenangan dan pengalaman yg mungkin gua sorang je yg memahami...
yg penting korang enjoy tpi jgn percaya ok...




cuti semester jan 2010


part-time promoter--

-tiap kali cuti semester, otak gua sentiasa memikirkan cara nk generate duit..
- disbbkn sbblom nie gua slalu kerja kt shoping2 complex, maka ramai kenalan dikalangn promoter..
so kerja kosong yg mudah gua nk dpt hanya tertumpu pada shoping2 complex..
-lalu trpaksa gua rjinkan diri jadi PART-TIME PROMOTER(kebetuln waktu tue ade sale)
-perkara xbest jadi 4-timepromoter----
  • biler ade supervisor yg x sporting
  • biler kena turunkan stock.
  • biler xde junior(budak baru)--susah nk curi tulang..
  • biler layan customer tenggiling @ anjing -- menyodok pakain2 bawah naek keatas
  • layan customer batu -- dah ckp x de saiz tetap nk serak2 bju/sluar cari saiz die nak
  • biler buku bil yg dah ditulis hilang---mmber gua kena marah kaw-kaw siot..



calender cuti gua

- tiap kali cuti, gua akan setkan calender gua, 1minggu lepak kat umah lepas smpai JB(release tension pas exam), masuk minggu ke-2- cari kerja..pastu mesti 1 minggu lepak kt umah sblom blik utp--(pikir nk bersama keluarga sblom merantau negeri orang--tpi keluarga yg gua slalu bersama hanyalah PC kesayangan gua)..

cuti sem kali nie memang pendek..blik JB 1 aribulan, 24 aribulan dah kena blik UTP atas sbb event yg gua masuk...ntah pe ntah blik awal....sptutnya 2 bulan cuti semester gua ...nseb baek ade mse nk kerja..byk aktiviti2 best gua tertingal..
sampaikan worldcup p0n gua terlepas tengok..



component DESkTOP gua

biler mase nk blik utp, otak gua mulalah berserabut pikir mcm mne nk bawak PC blik ke utp..xkan nk angkut PC dgn baju2 semua naek bus kot..
last2 muncul idea pecah2kan component PC msuk kotak2 kecil..., monitor dgn casing (kurang risiko rosak)gua guna NATIONALWIDE EXPRESS di tampoi jaya..
dan disitu gak gua dpt satu pengetahuan yg berguna iaitu, awek kt counter nationalwide tue cun dan tinggal x jauh dri tempat tinggal gua..berguna siot.


8 jam perjalan ke UTP

perjalan menaiki bas memng gua akan pilih waktu malm,
sbb mlm dikatakan singkat waktu perjalann dan sejuk..
walaup0n akan kekebasan disbbkan terlampau sejuk..
tpi kali nie nseb baek gua bawak selimut mahal gua(tuala + boxer)..yuck!

perjalann gua kali nie diselaputi kesedihan..
kesedihan miss match worldcup argentina beraksi..
SIOT!



kerja2 ku waktu cuti semester di PERAK..

sampai ke UTP, bertimbun2 kerja yg gua (department SFnB )trima utk event NGC nie..
  • kena calling dan faks surat2 ke company(150 company yg dicari oleh mmber dpartment laen)--utk minta sonsor atau minta makan harga murah...
  • kena survey/minta sponsor kat kedai2 sourvenir
  • beli hamper dan barang2 sourvenir utk FAMILY day...
byk pngalaman yg gua dpt hsil kerja2 mcm nie..
cth yg xleh gua lupa time calling...
1st time mne la gua taw sgt nk cakp pe..
so gua cakp ar mcm robot dgn berpandukan scripts calling yg gua cilok dri event laen..
ade satu company tue,penat2 gua cakp panjang berjela-jela dlm english--last2 respon yg gua dpt..

" nk cari sponsor ek?? diri mana tdi??UTP??
kenapa x guna duit majikan kamu??"

WTF!!!



FAMILY DAY- CAMEROON HIGLANDS

part paling gua suka psl event2 nie ialah family day..
lagi2 family day event NGc nie disupport oleh pihak atasan UTP
perghh.. gua cakp sama lu,memng best--(sbb free..)
2 hari 1 mlm di cameroon higlands..
disbbkan event nie event baru dan hicom2 bukan batch2 gua, so semestinya komiti2 semua gua x kenal kecuali 3 jejaka macho, LAMI,SYAHRIL, FAHMie...





antara aktiviti yg dilakukan di cameroon

-aktiviti yg dilakukan=== ice breaking, explore race, makan dan malam kebudayaan
( berlakon,dikir,pantun,iklan)
- ice breaking bersam group gua(group harimau)--masih dlm ingatan--kak roby, syafiq jo, faiz,zaidin..
-ada sorang prempuan nie gua btul2 tertarik dan menarik dgn die....myb sbb mata die yg seksi dan unik + body language yg sopan..die jadi M.C tuk slot motivasi.
- makan? pergh!! ..memang superb! makan hotel katakan..
-group gua kena blakon drama( berkenaan tajuk kerjasama)...gua klu bab blakon nie memng mls tahap gaban..nseb baek watak gua kecil..caling2 orang je...


mendaki gunung berinchang bersama Matthew McConaughey dan scarlett johansson

nex day, aktiviti daki gunung berincahng..pagi2 lak tue..oh tidak!!
gua klu dah sejuk(cuaca cameroon yg sejuk) memang x mandi dan seterusnya x kosongkan semua takungan..
skali smpai kat kaki gunung, gua dah nk terkucil..lepas kt pokok karang jatuh lak maruah gua...
so gua tahan dgn harapan kt puncak ade tandas high class..kena bayar 2 ringgit p0n gua sanggup..

time mendaki, terjumpa lak 2 makluk asing di bumi kita..
die nye prempuan fuh!! bukan maen seksi lak..seksa gua..
rse terkucil gua trus hilang..
ntah mcm mne lak mulut gua boleh terkeluar " sir may i borrow ur gurl " sambil tunjuk kamera yg kebetulan ade ditgn gua...gua cakp slow je tpi kesunyian hutan mmjadikan ia seolah2 menjerit ditelinga foreigner tue..
nseb baek di ingat nk amek gambar sama awek die..
klu die ingat nk fu** ,dah kena pelempang da gua nie..tgk bdn 3 kali ganda badan gua..lunyai jugak gua...haha
ntah mane ntah gambar tue skrang...
rsenya time amek gambar tue gua dah berubah jadi binatang kot..si scarlett johansson tue lak memng dah biasa..gasak ar ko..



bersama RENJER HUTAN, BRADER SANI...

bader nie memng stylo, die paling berpengalaman antara renjer2 yg mengiringi kami..
dan gua slalu lepak dgn die..
style dowh..
die citer die prnah follow operasi khas mencari musuh..pergh!! gua salute giler dgn die..
lagi die citer latihan die kena tinggal dlm hutan xde peta 3minggu..bayangkan..
tgh2 gersang dlm hutan jumpa lak orang asli..haaa lanyak..
pernah satu opersai khas dlm hutan,die nmpak btul2 dpn die member die kena jerangkap samar..
pergh...terbakar melecur...
.pastu gua gelak sbb gaya die citer mcm lebat..hahah(gua sorang paham)



gua dan lami mmbeli ole-ole--strawberi dan epal jambu..

sempat gua dan lami beli ole-ole utk gua dan lami je kot..(dak2 laen blom blik UTP lagi)
si mmber gua nie klu tido memng x ingat dunie...barang lak sepah...sampai terduduk atas stawberi pon x prasan..





dan die siap bagi package kt strawberi tue...penyek + kentut..
malaun tul mamat nie..
nak tgk p0n dah x slera...lagi mau makan...siot!!
pulang dgn tagn kosong ....
mlm selasa tue, gua dgn mmber seangkatan sampai di UTP dgn selamat sambil mmbawa memori yg terindah...penuh kenikmatan..


BERSAMBUNG...............

2 comments:

mimizuzuhaha said...

katun ko best la. suka tgk =)

Arkzamdarkdeng said...

mimizuzuhaha>> thankz...xlah best mne pon...serabut de la...

Post a Comment

Histat