click here

Talk to Strangers


Bunyi air mandian ,
bau syampo badan,
gempar gempitan suara nyanyian, meriah mcm dlm kelab dangdut jaln Hji Taib

bende mcm ni seringkali buatkan gua teringat bende2 romantis penemuan gua dgn gadis kampus
weekend lepas gua abeskan mase mendalami ilmu vibration dan ilmu pekerjaan dgn abg gua Kt selangor..Selanggor Ok!..bukan KL..jauh mcm gampang 2 tpt ni..sbtu lepas bru gua sedar..dgn helmet x berviser..angin 3x sepoi-sepoi bahasa msuk kerongkong..bermoto dri 2 tempat ni..ehhh mcm gampang..tgk map mcm dekat tdi...

blik UTP gua nek bus pluslinear..tgk stu family..adek bradik cun..dan baik dan peramah..sorang gadis dri kalangan family tu salam smbil diberi nasihat dri mak dan ayahnya..pastu dia gosok2 kepala adik2 dia lak..sambil beri nasihat..pastu bapanya lak beri nasihat kpd adik mcm gini kot ayat dia" adik blajar baik2 nnti bolh naek bus pluslinear mcm akak"

dri sudut padangan  gua memang depa ni satu family yg bahgia..
gadis tu nek bus..
tgk muka sikit..awww..cunn..dia pandang gua sambil cri2 tpt duduk ..gua blas senyuman ke arah jari kaki gua..tersipu2 malu..comel!

dri situ..jelingan2 tajam mula bermain antara gua dgn gadis tersebut..
gadis tetiba merapati dirinya sebelah gua..gua tersipu2 malu..senyum.
.blas juga senyuman..
"..dri jauh..saya rsekan cinta dtg mendekati dan semakin kuat tatkala awak berada disebelah saya...oleh itu jom masuk minang!.." amboi cepat benor..

dihulurkan tgnnya gadis trsebut. ..
gua pelikan...seakan2 meniyakan .. eh..dah bgi green light..
gua cuba sambut tgn tersebut sambil snyum..dan tetiba suasa jadi pelik..
muka awek tu yg cun jadi mcm eh Gampang ade misai lak....sambil dia menyebut.." Tiket Bang"

.gua melamun dlm bus.. ok..gua cover tunjuk2 ke arah cermin depan bus berlakon mcm ade orang tgh beri isyarat tgn dgn gua..sambil cover malu...

saat demi saat gua melamun dri cita cinderella.., ke citer shrek , citer fight club, semua ade selit watak gadis tersebut dan semestinya gua jadi watak boyfriend yg gagah dri semua segi batin dan zahir..
melamun 3 jam..melamun dan melamun..

dan klimaksnya..bus sampai utp..dia trun dan gua trun..dia jalan dan gua jaln.. dia senyum dan gua tunjuk penumbuk kat kerbau tepi jalan yg cuba nk bls senyuman awek tersebut..ptotnya gua yg bls senyuman tu..cibai kerbau..ehhhh mcm gampang.! 
akhirnya dlm satu 2 saat gua jaln berpasang dgn awek2 tu sambil tukar posisi badan dri sipu2 malu ke sipu2 x taw malu...tegur menegur sudah bermula... suara yg ditekankan dlm perkaatan" Saya final Year" kerap kali dibuat melambangkan gua sudah bersedia utk keluarkan duit blanja awek makan kat secret resepi atau coffe bean....
panjang benor gua bercoleteh dgn awek trsebut..ntah ape yg gua sebut, apa dia gelak pon gua x taw..mcm setan pon ade kadang2 ketawa dia.. sampai part nk msuk line.tetiba dgr jeritan suara2 kerbau banggang....Oiit Hussinnn.. oit husseeeiinn..!!!...

damn!terpacul kluar..
kacau siot kerbau berekor ni..
.jerit2 nme yg x macho depan awek..
segala2 nya berubah situasi..awkward!
dunia tidak indah seperti gua rancang...senyum kluar lidah dah biasa..
cibai kerbau ni..kan dah kantoi plan gua...
tetiba lupa apa gua nk ckp..tetiba lupa nme awek tu..

blik gua cuba ingat blik info dri awek tersebut
haram satu bende pon x ingat..sampai muka dia pon gua dah lupa..
..tpi org kata...we have to appreciate every little thing that's happen to us..
so aku duduk , bertuala sahaja...tgn kiri di paha, tgn lagi satu dlm lubg hidung..gua tonyol laju-laju ,,,sambil menyebut byk kali.....

" Oh- terima kasih CINTA"..

1 comments:

Blogger said...

If you would like an alternative to randomly dating girls and trying to find out the right thing to do...

If you'd rather have women chase YOU, instead of spending your nights prowling around in crowded bars and night clubs...

Then I encourage you to play this eye-opening video to find out a shocking secret that might get you your own harem of attractive women just 24 hours from now:

FACEBOOK SEDUCTION SYSTEM!!!

Post a Comment

Histat