click here

Conteng-Conteng edisi2 [Hacciiuummm]





















aku memng dh lame minat kt conteng-conteng nie..

apa sbb gua minat? :
  1. minat gaya Gaya lukisan bro Fadhli Ham dan memang Malaysian Style gua cakp sama lu...jarang aku jumpe gaya rare mcm nie yg ada skrang
2. kebanyakan citer zaman kecik dan alam persekolahan dlm conteng-conteng memng nk cakp 80% sama dgn kehidupan dan pemikiran yg aku lalui...itu keunikan yg menjadikn sebuah citer cartoon yg interaktif dan hanya orang laluinya akan tersenyum tringat nostalgia lame..

3. suka kucing dlm cartoon nie yg stylo...

4. serius..style lukisan, buku dan cara penyampaian cerita hampir sama dgn pelukis datuk LAT mcm buku Kampung Boy..
buku datuk lat slalu aku baca ulang2 kali kt Library college aku
sbb cerita datuk LAT byk kembalikan nostalgia kehidupan aku mse kecik2
klu boleh aku x nk lupa semua itu..thats why i keep reading datuk LAT's book
mcg yg disampaikan oleh Bro fadhli dlm buku conteng-conteng memng nice hmpir sama dgn buku2 datuk lat...cuma conteng-conteng nie versi moden sikit..










pada pandangan aku, conteng-conteng boleh lagi dimantapkan
dgn menambah bilgan page smping berpatutan dgn harga..hehe ( syok smpai kejap sgt habis-tpi xpe, memng puas hati)..
pastu try buat versi english..biar satu dunia taw...so meluas sikit pasaran disamping dpt smpaikan byk mcg yg berguna kpd semua orang...mcm buku datuk lat yg ade versi Malay dan English(kena tambah budget lebih la)




-aku yg buat ayat sendiri -



mcg nie yg "kick" pemikiran aku supaya lebih maju kedepan...nice one la bro Fadhli

aku harap bro Fadhli teruskan berkarya..
mungkin satu hari nnti bakal menjadi pelapis/peganti Datuk lat..mne taw kan..tuhan sje yg menentukan..

ADIOS~~~


Meh USHA blog CONTENG_CONTENG(klik disini)
nak beli boleh la tempah kt blog conteng-conteng (klick disini)
aku dah beli..korang biler lagi??






4 comments:

contengconteng said...

Terima kasih banyak. Semua doa dan cadangan saya hargai sangat2!

Arkzamdarkdeng said...

contengconteng>>sama-sama..moga bro makin giat brkarya ye...insyaallah saya akng sokong selagi karya bro nie x lari dri prinsip saya...

✿manis cili✿ said...

wah..best kot kalau simpan apa yg kita conteng..
ruginya..huhu

nice work ^^
gambate

Arkzamdarkdeng said...

✿manis cili✿ >> haha..memng best2

Post a Comment

Histat