click here

Preparation for TIEC CAMP....part 1






msok nie dah 3x gua deal dgn Abg mad berkenaan camp TIEC under SIFE UTP sabtu ahad nie...
letih gak jadi head log nie..
asyik berjalan je...
duit p0n asyik mengalir ke tgn orang...
tpi alhamdullilah..
masih stick kpd plan yg asal
klu advisor MR.Am x bgi buat kat hotel tue..
memng kalut gua cri tempt...dah la tinggal 1 minggu lagi...
tpi kali nie x sempat nk rase teh dangdut dgn mee goreng hotel SRI malaysia..
nie semua pasl mendegr ceramah ABG mad (sales marketing hotel SRi malaysia)..

kedtgn kami memng dijangka oleh abg mad, siap tunggu di depan hotel (ye la sbb gua dah buat appoinment nk dtg)

so masuk bilik die, kami trus update latest perubahan besar-besaran yg kami buat...
nseb baek die relax je dgr perubahan kami...fuh!
alhamdullilah dpt amount bayaran bwh budget kami...

mungkin apa yg MR.AM ckp kami x nmpak lagi, ye la...mR.am tue dah berpengalaman lama dlm bidang finance and business, so taw arah duit sponsor yg spatutnya mengalir kemana...
slama nie plan kami just tibai dgn duit sponsor sebnyk yg dpt utk satu benda yg x pasti hasilnya...syukur dpt advisor mr.Am...walaup0n cerewet, tpi cerewet die sgt bermakna...


so abes bercerita tentag hotel, Abg mad masok citer pasl kehidupan kami semua...
dimulakan dgn ayat "tiap manusia ada kelebihan dan abg ada kelebihan yg dikurniakan oleh tuhan"

gua ingatkan die nk citer psl motivasi yg gua anggap dah basi dah utk gua mndgrnya..
tpi skali die bukak cerita...
haHH! amek ko!...sorang2 rahsia die kluarkan dri personal hidup gua, DIN, dan APEk....

gua, din , apek x pernah bercerita personal life kpd abg din p0n selama nie,
tpi Abg mAd dpt baca life kitorang smpai buka ,mengorek, menjolok keluar semua rahsia yg tiap sorang dri kami je taw psal hal masing2...
trgamam gua mase tue....

sifat2 gua yg rse gua kena berkenalan dgn gua selama 4-5 tahun bru tahu perangai btul gua nie, tpi utk abg mad hanya 3 kali perjumpaan dah taw semua sifat-sifat gua,
apa kemahuaan gua, apa sifat yg perlu diambil dan perlu di buang...semua die tahu...dan kebanyakan betul dan tepat ....
dan die siap bgi nasihat supaya gua berubah..usah ingat kisah dulu..
mungkin die taw dosa yg gua buat dulu yg memng gua xnk ingat blik , tpi nseb baek die x cerita myb die taw batasan cerita die...jantung gua mase tue dah berdegup laju giler siot...fuH!
takot gak klu die cerita.....malu gua dgn mmber2 gua kt situ...

mmber gua p0n kena skali...gua tgk die p0n dah Cuak giler babeng...
dan gua lihat kebanyakan rahsia gua dan mmber gua Abg mad x cerita sepenuhnya.. just bagi hint utk gua dan mmber gua paham..
tpi hint tue memng jelas dan nyata..yg klu tuan empunya badan kena, memang menusuk didada...

gua dah x brani lame2 kat situ, takut semua rahsia gua die citer, gua minta mmber2 gua berangkat ke destinasi seterusnya iaitu Tesco utk beli barang2 hamper.....

Fuh...memng menakotkan suasana mase berbual dgn abg mad tue...
mcm tiap gerak-geri kitorang Abg mad taw...atau mungkin die guna jutsu NAruto utk Gandakan dirinya"kagebunshin" pastu stalk kitorang..pergh..gua ketakutan siot...!!


----------------------------------------------------------------
pssst///~~~~

ke-buzy-an~~
moga Tiec Camp kali nie berjalan dgn lancar...
harap dpn bekerjasama dgn SIFERs laen mcm FARA SAKURA...
nnti ade la gambar dri TIEC dlm blog die..
xyah la susah2 gua nk update kt blog sambil promote muka gua yg x hensem...
sbb si fara sakura ala-ala comel capcator sakura nie rajin update dan merupakan blogger yg tegar..gua jamin die akan update psl tiec camp klu die join adhoc utk TIEC CAMP sbtu ahad nie...ye dak?? ....hihi.....

2 comments:

farasakura said...

tiec camp??mende tuhh??hahaha explain skettt

Arkzamdarkdeng said...

haha...
TIec short fom for TEEN IN ENVIRONMENT COPERATION one of the project under sife utp...

mostly adhoc kitorang akan pick from sifers UTP utk jadi facee dak2 skolah..

klu sudi relakan lah diri fara jadi adhoc for TIEC camp sabtu ahad nie...huhu..best!..tido di hotel..

Post a Comment

Histat