click here

Aktiviti Tradisional yg LAGEND masa kecik..[ kartun ]











masa zaman gua kecik, game pokemon memang game pling hot..
gua x terkecuali terjebak join maen benda nie..
tpi mane mmpu beli gameboy ..so gua pinjam mmber la..







dan benda alah nie sememangnya memerlukan tenaga bateri yg penuh utk merasai kenikmatan bermain game pokemon...
tapi bila..........




........bateri nak habes...gua tak kalut atau risau...
gua dah buat persediaan lama dah...


yg penting, cuaca cerah, dan hati gua pasti tenang...



........tenang berlari lari sambil melihat awan nanonano...







"...solution sudah ada...."





gua panggil solution nie" BATERI JEMURAN ajaib"
Gua akan angkat bateri jemuran gua kat luar rumah....ganti yg dah nk abes tue...
nk lebih advance lagi, gua akan baling bateri tue sampai kemek pastu jemur blik
konfem boleh guna blik..( utk 10 minit je...)
haa..ni kan aktiviti tradisional...
turun temurun dri orang tua..
gua pasti bukan gua sorang yg mmbuat aktiviti tradisional nie...haha..




bateri nie selain guna utk gameboy, gua juga guna utk TAMIYA DASH YANKURO
nk beli bateri cas x mmpu, beli je yg murah pastu berderet jemur kat luar...haha
Sememangnya aktiviti tradisional yg lagend !




teori kaum kera,
"bila bateri jemur, ia akan panas, suhu panas akan mmpercepatkan pergerakan molekul supaya lebih meng-aktifkan tenaga batin die......
ini ini ini akan mmbuatkan bateri mengeluarkan segala tenaga syahwat die sehingga kepenatan..."

"habes yg baling bateri sampai kemek tue cam ne lak??"...err..itu ko tanye nenek ko ..






gua tgh proces buat cerita komik pendek berkenaan islam...
skrang proces buat storyline+cari watak muka sesuai yg senang lukis...
doakan gua cepat settlekn so korang boleh cepat baca...
serius gua rse komik nie nnt insyaallah akan tembusi pemikiran korang berkenaan islam...InsyaAllah






5 comments:

khairul@kechik said...

teori kaum kera tu boleh pakai ape.. mujarab..hahaha.

Arkzamdarkdeng said...

khairul@kechik >> haha...mujarab giler bgi orang miskin mcm aku....wakakak

Anonymous said...

hahaha..akak pun tak terkecuali mempraktik solution bateri jemuran ajaib nie..~ikb

Ayie Network said...

Assalamualaikum bro. Sebenarnya blog kau ni, aku baru jumpa dari blog conteng-conteng.

Apa-apapun bila aku baca entri ni.. aku tergelak sendiri sebab cara jemur bateri dan kemekkan bateri tu aku pernah buat masa kecik2 dulu :D

Arkzamdarkdeng said...

ikb>> sememangnya sgt lagend aktiviti nie kan kan?...haha

Ayie Network >>..sharing benda kenangan dulu memang sgt best...truskan mmbaca blog aku ni bro..haha

Post a Comment

Histat